latinica  ћирилица
17/11/2014 |  10:04 | Аутор: Блиц

Голден Стејт "разбио" Лејкерсе, Кузмић на паркету

Четири НБА меча одиграна су у ноћи између недјеље и понедјељка, међу њима и онај у коме је Голден Стејт, уз Кузмићеву помоћ, толико затрпао кош Лејкерса да је убацио више поена него што су то, заједно, на свом дуелу дали Оклахома и Хјустон.

"Вориорси" су у Лос Анђелесу тријумфовали са 115:136, Огњен Кузмић је на паркету провео непуних осам минута и за то вријеме убацио два поена и имао два скока, а госте су предводили Стивен Кари са 30 поена и 15 асистенција, те Марис Спејтс са 24 поена.

 Иако  је Коби Брајант постигао чак 44 поена за Лејкерсе (шут 15/34, од тога тројке 3/12), а притом није ни играо у четвртој дионици јер је  његова екипа већ  губила са 36 поена. Ми ћемо  пажњу да усмјеримо на другог Србина који је у плановима "ратника". У питању је млади плејмејкер Милош Милосављевић, доскорашњи организатор игре суботичког Спартака, који се нашао на драфту за развојну НБА лигу (НБДЛ), а како су најприје као шестог пика узели Тексас Легенде (филијала Далас Маверикса), а онда га преузели Санта Круз Вориорси и - пружили му шансу.

Он је овог викенда заиграо за њих у тијесном поразу од Ајове (100:102) и за шест минута постигао исто толико поена јер је погодио обје тројке, а имао је и једну асистенцију, као и четири изгубљене лопте.

Милисављевић је почетком августа због проблема са повредама Немање Недовића и Милоша Теодосића био прикључен националној селекцији Србије, што и не чуди јер је врло талентован, а селектор Ђорђевић вјероватно боље од многих других може да осјети има ли неко "кликер" за улогу плејмејкера, ем је прошле сезоне у Другој лиги Србије у дресу Спартака биљежио је 20,8 поена, 4 скока и 4,3 асистенције по утакмици. Уколико сте пропустили да се упознате са њим, ево једне видео-могућности за то:

Када је о преостала три НБА меча реч, најприје да довршимо причу о утакмици на којој је постигнуто мање поена него што је Голден Стејт убацио Лејкерсима (136) - Оклахома је пред својим навијачима изгубила од Хјустона са 65:69.

"Ракете" су до овог за НБА поимање кошарке несвакидашњег тријумфа стигле шутирајући са 28,8% "успјешности".

"Ова утакмица дефинитивно неће бити уврштена у Кућу славних", нашалио се Кевин Мекхејл, тренер Хјустона чији је најбољи стријелац Џејмс Харден до 19 поена стигао шутирајући 5/17 из игре, а чија је екипа зауставила Оклахому, и даље без Дуранта и Вестбрука, на шуту од 29,4% прецизности.

Послије седам узастопних пораза побиједили су и Њујорк Никси, а до 109:93 против Денвера стигли су уз по 28 поена Кармела Ентонија и Џеј-Ар Смита. Са друге стране, вице-шампион из Мајамија је доживио пораз на свом паркету, 84:91 од Милвокија чији је најбољи стријелац Брендон Најт стигао до 20 поена, два више од Марија Чалмерса који је у одсуству Двејна Вејда (повреда задње ложе) предводио екипу Хита.

Резултати:
Њујорк - Денвер 109:93
Мајами - Милвоки 84:91
Оклахома сити - Хјустон 65:69
ЛА Лејкерс - Голден Стејт 115:136