latinica  ћирилица
17/11/2014 |  11:29 | Аутор: СРНА

БЛ: Ученицима подијељена рјешења о стипендијама

Завршена је подјела рјешења о стипендијама ученицима средњих школа града Бањалука. Укупно је додијељено 1.097 рјешења, и то за стипендије за успјех у школи 549, за стипендије за дефицитарна занимања 60 и за стипендије према социјалном статусу 488.

 

За укупно 1.097 стипендија град Бањалука ће на мјесечном нивоу издвајати укупно 91.960 КМ, а планирано је да исплата ученичких стипендија почне наредног мјесеца, речено је Срни у Градској управи.

 Прва рјешења о додјели стипендија средњошколцима уручена су 29. октобра, на пријему у згради Градске управе, док су остала рјешења о додјели стипендија према распореду уручивана ученицима у њиховим школама.

Стипендија за дефицитарна занимања износи мјесечно 150 КМ, а по осталим основама  80 КМ.

Из Градске управе подсјећају да је до 19. новембра отворен конкурс за студентске стипендије.

Студенти првог циклуса на високошколским установама могу конкурисати за стипендију према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и стипендију за успјех на студијама.

Обрасци за подношење захтјева за стипендију могу се преузети испред Пријемне канцеларије у Градској управи, а налазе се и на интернет страници града Бањалука.

Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, достављају се Одјељењу за друштвене дјелатности Градске управе, путем пријемне канцеларије.