latinica  ћирилица
17/11/2014 |  12:49 | Аутор: Б92

"Јуроспорт": Федерер изневјерио

Роџер Федерер је изневјерио своје навијаче, али и тенис као спорт одбијајући да игра финални дуел на завршном Мастерсу у Лондону, пише "Јуроспорт".

Колумниста "Јуроспорта" Алекс Чик окарактерисао је Федереров потез срамним, рекавши да је Швајцарац одустао од финала јер је увидио да не може да побиједи.

"Једноставно, не могу да се такмичим на овом нивоу са Новаком", цитирао је аутор Федерера.

"Он је у ствари желио да нам каже да се повукао јер није могао да побиједи. Али, овдје се ради о најважнијем турниру поред четири Гренд слема, турниру на којем је освојио више од милион долара пласманом у финале. Он се жалио не зато што не може да игра, већ зато што не може да побиједи", пише Чик.

Додаје се да већина спортиста у практично свим спортовима трпе бол, па је због тога ова одлука Федерера неприхватљива.

"Да ли неко сумња да Федерер неће изаћи на мегдан Француској у финалу Дејвис купа? Наравно да не. И како ће се навијачи који су у Лондону платили скупе карте осјећати ако га виде да подиже трофеј Дејвис купа? Федерер је величина тениса, човјек који је поставио стандарде. Прошле вечери није био на том нивоу. Требало би да га буде срамота“, стоји у закључку.

Новак Ђоковић тријумфално је окончао 2014. годину, а Федереру и Вавринки остаје финале Дејвис купа у које улазе послије бурних дешавања у полуфиналу.