latinica  ћирилица
17/11/2014 |  15:26 | Аутор: СРНА

Сребреница - без воде лабораторија и физикални центар

Након измирења дуга за утрошену воду, Дом здравља Сребреница и амбуланта у Скеланима поново су прикључени на водоводну мрежу, али је и даље без воде остао један објекат Дома здравља у коме се налазе лабораторија и Центар за физикалну терапију.
Дом здравља у Сребреници - Фото: СРНА
Дом здравља у СребренициФото: СРНА

Хакија Мехољић, директор сребреничког Комуналног предузећа "Полет", које газдује водоводима у овој општини, каже да је потребно да Дом здравља угради водомјер у објекат гдје су лабораторија и физикални центар /бивша болница/, јер је већ двије деценије на "црно" прикључен на водоводну мрежу.

"Дом здравља је измирио нагомилане дугове за воду и комуналне услуге. Још треба да обезбиједи водомјер за објекат у који вода још није прикључена и чим то учини, воду ће одмах добити и лабораторија и физикални центар", истиче Мехољић.

Он тврди да се наставља  искључивање воде свим неплатишама, без обзира да ли је ријеч о фирмама, установама или физичким лицима, јер су сви дужни да измирују обавезе за услуге које користе.

"Да би `Полет` егзистирао и његови радници добијали зарађене плате корисници морају да плаћају рачуне за воду и друге услуге. Ко то не буде поштовао, остаће без водоснабдијевања", категоричан је Мехољић.

Према његовим ријечима, сви досадашњи покушаји, опомене, судске пресуде и остало нису помогли да се побољша наплативост воде и једино ефикасно средство за наплату су искључења.

"То је непопуларна мјера и додатни послови за нас, али је, нажалост, једина ефикасна јер доводи до наплате потраживања и принуђени смо да је користимо", оцијенио је Мехољић.