latinica  ћирилица
17/11/2014 |  15:36 | Аутор: СРНА

Добој: Ухапшен јер је варао грађане угрожене поплавама

Добојска полиција ухапсила је мушкарца Б.Ш. из овог града, осумњиченог да је, лажно се представљајући, оштетио више лица угрожених поплавама, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.
Добој послије поплаве - Фото: РТРС
Добој послије поплавеФото: РТРС

Б.Ш. је осумњичен да је 6. новембра, лажно се представљајући као представник предузећа са подручја федералне општине Тешањ, понудио повољнију цијену кућанских апарата лицу чија је имовина поплављена.

Након што се оштећени опредијелио за куповину пећи на чврсто гориво, Б.Ш. је рекао да треба уплатити 30 одсто од стварне цијене пећи, односно 149 КМ. Када му је оштећени дао 150 КМ Б.Ш. је наводно отишао у банку да изврши уплату, након чега оштећени није могао да ступи у контакт с њим.

Пријављени је 12. новембра, представљајући се као радник осигуравајућег друштва, починио другу превару понудивши помоћ лицу ради наплате штете за поплављено возило.

Б.Ш. је узео 120 КМ на име наводних административних трошкова да би оштећено лице могло наплатити трошкове осигурања. Оштећени од Б.Ш. није добио признаницу, нити му се он касније јављао.

На сличан начин Б.Ш. је 13. новембра узео 150 КМ на име наводног отварања жиро-рачуна на који би шведска хуманитарна организација уплатила новац за помоћ пензионерима.

Б.Ш. је, након криминалистичке обраде, јуче предат у надлежност Окружном тужилаштву Добој.

Раније су против Б.Ш. достављена  два извјештаја због основа сумње да је од 14. до 30. октобра починио шест кривичних дјела преваре на штету грађана Добоја.