latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:06 | Аутор: Глас Српске

Јекић најбољи боксер турнира Радован Бисић

Најбољи боксер 13. међународног боксерског турнира "Радован Бисић", који је одржан у дворани "Обилићево", је члан бањалучке Славије Слободан Јекић (категорија до 57 килограма).
Међународни боксерски турнир "Радован Бисић" - Фото: Глас Српске
Међународни боксерски турнир "Радован Бисић"Фото: Глас Српске

Њему су прелазни и пехар у трајно власништво уручили предсједник Боксерског клуба Славија Зоран Бугарски и почасни предсједник овог спортског колектива Драган Батар. Првог дана у полуфиналним борбама Јекић је савладао члана Цазина Арнела Мацановића једногласном одлуком судија на поене, а на исти начин у финалу је побиједио Николу Ивковића ("Родић", Приједор).

"У досадашњој каријери освајао сам бројна признања и медаље, али ово ми је једно од најдражих. У оба меча сам доминирао над својим ривалима и заслужено сам их савладао. Овај пехар биће ми подстрек за даљу каријеру", изјавио је Јекић за Глас Српске.

За најбољег техничара проглашен је репрезентативац Хрватске Марко Чалић (до 91 кг), који је финалу побиједио Алема Чолпу (БиХ) једногласном одлуком судија на поене.

"Срећан сам што сам поново у Бањалуци, која је одувијек била град бокса и познатих имена "племените вјештине". Овај турнир је још једном оправдао очекивања и драго ми је што сам добио пехар за најбољег техничара", рекао је Чалић, коме је пехар уручио син покојног Радована Бисића, Марко.

Најборбенији пар били су такмичари у категорији до 75 килограма Ђорђе Томић (Радник) и Павел Швец (Словачка). За најбољег домаћег боксера проглашен је члан Славије Марио Алексић (до 57 кг), који је у финалу био бољи од члана бијељинског Радника Сенада Карића.

У два дана близу 1.000 гледалаца у дворани "Обилићево" могло је да види 21 меч, а своје умијеће показало је 30 боксера и двије такмичарке из седам земаља: Словеније, Србије, Црне Горе, Словачке, Македоније, Хрватске и БиХ.