latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:19 | Аутор: Б92

Адвокат се одрекао новчане накнаде

Доскорашњи селектор Србије Дик Адвокат одлучио је да се одрекне новчане накнаде за превремени раскид уговора са Фудбалским савезом Србије.

Адвокат и владајуће тијело српског фудбала договорили су раскид сарадње у суботу, послије пораза од Данске у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

"Послије утакмице са Данском сам знао да више нема смисла да останем. Наравно, већ сам размишљао о тој ситуацији", истакао је Адвокат.

"Одлучио сам да одем без накнаде. За мене је то била логична одлука, која је такође у интересу српског фудбала. Фудбалском савезу Србије ће то уштедјети доста новца. Њима је моја одлука била потпуно невјероватна јер је нису очекивали", додао је Адвокат.

Искусни стручњак је репрезентацију Србије преузео у другој половини јула и тада је потписао уговор на двије године. Под његовим вођством "орлови" су забиљежили једну побједу, два ремија и један пораз, али треба напоменути да је тај једини тријумф над Албанијом службеним резултатом.

Адвокат је на клупи Србије дебитовао ремијем са Француском, а потом је услиједио реми са Јерменијом, поменута утакмица са Албанијом и на крају пораз од Данске са 3:1 на празном стадиону Партизана.

Репрезентацију Србије у уторак очекује пријатељски меч са Грчком на Криту, на којем ће је водити Радован Ћурчић, а потом ће се наћи трајно рјешење на мјесту селектора.