latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:32 | Аутор: СРНА

Васић: У Херцеговини ухапшено шест дилера

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је да је међу лицима, која су данас ухапшена на подручју Приједора због сумње да су починила ратни злочин, један активни припадник МУП-а Српске.
Гојко Васић - Фото: СРНА
Гојко ВасићФото: СРНА

Васић је навео да је ова активност на подручју Приједора повезана с истрагом коју је са Тужилаштвом БиХ водила Агенција за истраге и заштиту БиХ у вези са ратним злочином.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је данас на подручју Херцеговине ухапшено шест лица, а да је седам обухваћено истрагом, јер је једно лице на подручју Црне Горе, те да је заплијењено 1,1 килограм сканка и 60 грама хероина.

Васић је навео да су ова лица диловала наркотике на подручју Херцеговине и Мостара, наводећи да сканк иде преко Албаније, Црне Горе према БиХ.

Он је додао да су заплијењени телефони и друге ствари које се користе као докази, те напоменуо да ову активност дужи период спроводи Центар јавне безбједности Требиње у сарадњи са Окружним тужилаштвом Требиње, а да је акција успјешно завршена у сарадњи с МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона.