latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Тридесет најбољих британских пјевача отпјевало заједничку пјесму!(ВИДЕО)

Сил, Боно Вокс, Крис Мартин, Ед Шеран, Ели Гудинг, "One Direction", Емели Санде, само су неки од пјевача који су се удружили у оквиру акције "Band Aid 30" и отпјевали божићну пјесму, чија ће продаја помоћи обољелима од еболе широм свијета.

Сингл најновијег Band Aid -а, који је Боб Гледоф окупио у оквиру хуманитарног пројекта у борби против еболе, биљежи невјероватно интересовање већ у претпродаји на интернету.

Ирски музичар и активиста признао је да је био помало нервозан на почетку кампање, али каже да је наишао на "невјероватан" одзив.
"Из оног што смо видјели на iTunes-у то је право лудило. За само четири или пет минута продато је милион примјерака", рекао је Гелдоф у изјави за британски Радио 4.

Тридесетак рок и поп звијезда снимило је на његов позив нову верзију пјесме "Do They Know It's Christmas?", која је 1984. године објављена у оквиру хуманитарне акције за гладне у Етиопији.

Међу њима су One Direction, Ед Ширан, Боно, Крис Мартин, Емели Санде, Палома Фејт, Роџер Тејлор, бубњар групе Квин и Шинејд О'Конор.
Видео клип за пјесму, која се може даунлодовати по цијени од 1,28 евра, приказан је у недјељу на каналу ИТВ.


ЦД "Band Aid 30" наћи ће се у продаји за три недјеље и коштаће пет евра.

"Заиста можемо да зауставимо ову пошаст", изјавио је Гелдоф за Би-Би-Си, додајући да ће цјелокупни износ од продаје бити намијењен борби против епидемије еболе.

Захваљујући оригиналној пјесми, Гелдоф је успио да прикупи 11 милиона долара за гладне у Африци. Пјесма је снимљена у још два наврата - 1989. и 2004. године.

Ебола је избила у неколико земаља западне Африке и до сада је усмртила близу 5.000 људи. Процјењује се да је више од 13.000 људи тренутно заражено од еболе у свијету.

Погледајте у видеу како звучи када се највећи пјевачи на свијету, окупе око једног циља.