latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:58 | Аутор: РТРС

Алумина: Уговори са 31 приправником

У Компанији "Алумина" из Зворника данас су потписани уговори са тридесет једним приправником о обављању приправничког стажа у овом колективу у трајању од годину дана.
Алумина - потписан уговор са приправницима - Фото: СРНА
Алумина - потписан уговор са приправницимаФото: СРНА

У оквиру пројекта "Први посао", који реализују Влада Републике Српске, Завод за запошљавање и послодавци, у Алумини је ангажовано 25 високообразованих приправника различитих профила, док је менаџмент овог колектива, имајући у виду велико интересовање и квалитет знања једног броја кандидата, додатно ангажовао још шесторо младих чији ће приправнички ангажман Компанија у цијелости финансирати.

Највећи зворнички колектив пружиће шансу најбољим младим кадровима са високом стручном спремом да, након одрађеног приправничког стажа, наставе ангажман у овој компанији. Млади, стручни људи, у овој фабрици су добродошли и ми активно пратимо ситуацију на тржишту рада. Надамо се да ће се ови кандидати, послије завршеног приправничког стажа, својим знањем и ангажовањем потврдити на својим радним мјестима у наредних годину дана и тако остати у фабрици на пословима за које су се школовали, рекли су у Алумини.

На конкурс за пројекат "При посао" пријавило се 230 кандидата. Овај пројекат омогућава ангажовање 42 приправника у 11 привредних субјеката на подручју зворничке општине. Укупна вриједност овог пројекта је око 3,5 милиона КМ, што ће обезбједити запошљавање 374 приправника у Републици Српској.

Међу ангажованим приправницима, који ће сутра имати први радни дан у Компанији Алумина, је осам дипломираних инжењера хемијске технологије, пет дипломираних инжењера електротехнике, три дипломирана инжењера машинства, два дипломирана инжењера пословне информатике, један дипломирани инжење хемије, четири дипломирана правника, један дипломирани инжењер саобраћаја, четири дипломирана економиста, те по један дипломирани инжењер пејзажне архитектуре и заштите животне и радне средине.