latinica  ћирилица
17/11/2014 |  17:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Јосиповић позвао грађане Вуковара на понизност и зрело понашање

Предсједник Иво Јосиповић позвао је грађане Хрватске да сутра у Вуковару, приликом обиљежавања "Дана сјећања", покажу пуну полтиичку одговорност и зрело понашање како се, како је рекао, не би поновила срамота од прошле године.

Обраћајући се јавности путем Хрватске радио телевизије, Јосиповић је позвао грађане да буду, како је рекао, понизни без обзира на то да ли се слажу или не у политичким питањима.

"Као предсједник Хрватске доживљавам себе као првога међу једнакима и бићу само један човјек у мноштву оних који ће бити сутра у колони. Свако је мјесто у вуковарској колони једнако вриједно", рекао је Јосиповић у свом обраћању на Хрватској телевизији.

Он је подсјетио на догађаје од прошле године у Колони сјећања и оцијенио да је то био "удар на државне институције" за које су, међу осталима, "живот дали и вуковарски бранитељи".

"Стварање конфлкта и нереда на мјесту које је један од најважнијих темеља самосталности наше државе удар је у темеље наше државности. Позивам на пуну политичку одговорност и зрело понашање свих учесника поворке", навео је Јосиповић.

Изразио је наду да се "лањска срамота неће поновити".