latinica  ћирилица
17/11/2014 |  18:35 | Аутор: Блиц

На Бека пуцано због приватног сукоба

Милана Бека покушали су да убију због личних односа који немају везе са његовим пословима.

- До сада прикупљени докази указују на то да иза покушаја ликвидације бизнисмена Милана Бека не стоји ниједна организована криминална група, нити то има везе са његовим пословима, већ су у питању приватни, међуљудски односи. Ускоро ће све бити познато - навео је извор за лист Блиц.

Полиција чека да љекари процијене здравствено стање Бека, да би могла да га саслуша. Према ријечима доктора Ургентног центра, Беко је сада стабилно. Очекује се да би он могао да помогне полицији и у изради фото-робота нападача, коме је капуљача спала у тренутку када је пуцао.

Полиција очекује и важне доказе, а то су ДНК профили узети са опушака и чаура од метака пронађених на мјесту атентата, а у току је и преглед видео-снимака са сигурносних камера.

Један од свједока напада детаљно је испричао за Блиц како се напад догодио. Рекао је да је био присутан још један возач Милана Бека, који је стајао у дворишту, али је и он одмах притрчао и помогао колеги да тешко рањеног Бека унесу у аутомобил и одвезу га до болнице.

Испред Бекове куће на Сењаку, пронађене су четири чауре, једно пушчано зрно, отисак ципеле за који се вјерује да је оставио нападач, као и двадесетак опушака за које се сумња да су припадали нападачу и његовом помагачу.

Милан Беко је погођен 14. новембра испред своје куће са два хица када је излазио из "мерцедеса". Његов возач, иначе бивши припадник војне јединице "Кобре", вјешто је реаговао возећи аутомобил у рикверц и онемогућавајући нападачу да директно пуца на Бека. Нападач је испалио још неколико хитаца који су погодили "мерцедес".