latinica  ћирилица
17/11/2014 |  19:24 | Аутор: Блиц

Енди Кол: Видић је легенда Јунајтеда

Немања Видић је легенда клуба, много нам недостаје и сви овдје жале што је отишао - рекао је за "Блиц" Енди Кол, амбасадор Манчестера, бивши голгетер "ђавола" и репрезентативац Енглеске.
Немања Видић - Фото: Beta/AP
Немања ВидићФото: Beta/AP

Прослављени енглески фудбалер Енди Кол рекао је да ће бити потребно вријеме да овај велики клуб превазиђе кризу у коју је тренутно заопао.

- У Енглеској је жестока конкуренција и има много јаких тимова. Можда ће Јунајтеду бити потребно годину или двије да се поново бори за титулу, али сам сигуран да ће се са Ван Галом на клупи ситуација поправити. Ангажовали смо одличне играче и само је питање времена када ће ствари почети да се поправљају - каже Кол.

Кол је истакао, да у редовима овог клуба осјетно недостаје Видић.

- Недостаје нам његово присуство у одбрани. Уливао је страх противнику и нападачи не воле да играју против њега. Немањино лидерство је имало велики утицај на тим и био је заслужан за чврсту одбрану. Ове сезоне смо саставили нову одбрамбену линију и потребно је вријеме да се она ухода, али сам сигуран да ће наставити да игра све боље.

Према Коловим ријечима, Видић је у Јунајтеду оставио неизбрисив траг.

- Вида је одличан играч. Видјели смо се када је одлазио у Интер, рекао ми је тада како је право вријеме да крене даље. Недостаје нам ове сезоне, био је веома добар капитен, увијек посвећен клубу. Навијачи га воле и увијек ће га се сјећати као једне од легенди клуба.