latinica  ћирилица
17/11/2014 |  19:33 | Аутор: Б92

Мекејлеб код Пешића у Бајерну

Бивши плејмејкер Партизана, Монтепаскија и Фенербахчеа Лестер Бо Мекејлеб каријеру ће скоро извесно наставити у Бајерну из Минхена.

Претходних дана се појавила вијест да ће Мекејлеб потписати уговор са неименованим евролигашем, а према посљедњим информацијама у питању је тим Светислава Пешића.

Бајерн је наводно заказао ванредан тренинг у понедјељак како би се Мекејлеб упознао са екипом. Нема сумње да ће његов долазак умањити минутажу Василију Мицићу који је до сада имао 19 минута по мечу у ЕЛ.

Мекејлеб је прошле сезоне играо за Фенербахче, али је од љета слободан играч. Просечно је биљежио 11,9 поена уз 3,2 скокова и 2,5 асистенциај за тим из Истанбула.

Претходних недјеља је преговарао са Валенсијом, али није могао да се договори са Шпанцима око висине примања, па је умјесто Американца са македонским пасошем стигао репрезентативац Србије Немања Недовић.

Мекејлеб је 2010. године предводио Партизан до фајнал-фора Евролиге, а потом је прешао у Монтепаски гдје је доживио врхунац каријере са просјеком од 17,3 поена у сезони 2011/2012, чиме је освојио награду за најбољег стријелца Евролиге.

Бајерн је тренутно на диоби посљедња два мјеста у групи Ц Евролиге са само једном побједом из пет мечева. У сљедећем колу Пешићева екипа дочекује Барселону у четвртак.