latinica  ћирилица
17/11/2014 |  20:32 | Аутор: Б92

Завршни Мастерс сезоне сели из Лондона?

Завршни АТП Мастерс биће игран у лондонској "О2 арени" и сљедеће године, али су преговори и са другим градовима у току за 2016.

Турнир се од 2009. игра у престоници Енглеске, а сваке године одлично је посјећен.

"У овом тренутку разматрамо сваку опцију, али је очигледно да смо овдје 2015. Имамо опцију да останемо још једну годину послије тога, али ћемо о томе размишљати у марту или априлу сљедеће године. Овдје је било невјероватно успјешно и мислим да је турнир показао за захтјеве за тенисом у Великој Британији. Распоред од два меча дневно је функционисао, а људи су се непрестано питали када ће први почети", рекао је извршни директор и предсједник АТП Крис Кермод.

И поред веома успјешне кампање у Лондону, челници Асоцијације тениских професионалаца преговарају са другим градовима о евентуалном домаћинству.

"Поред свега морамо имати дозу обазривости и гледати друге опције, да видимо које су нам понуде на столу. Мислим да је потврда величине онога што смо урадили управо та заинтересованост многих региона широм свијета. Тренутно смо у преговорима", додао је Кермод.

Према писању "Телеграфа", Шангај, Пекинг, Доха и Дубаи предводе трку за домаћина Завршног Мастерса. Земље из Латинске Америке жељеле су да пријаве кандидатуру, али ниједан од градова није имао потребни капитал.

Такође, могућа је и промјена подлоге, што би могло да одговара Рафаелу Надалу, који је рекао да би волио да се посљедњи турнир сезоне игра на шљаци. Никада се у опен ери није десило да се игра на шљаци, а само је 1974. у Мелбурну подлога била травната.

"Рафа и ја о томе разговарамо редовно, мислим да је то добро питање. Постоји школа мишљења да би требало сваке године мијењати подлогу, у томе има логике. Не кажем да ћемо то урадити, али смо отворени за све", закључио је први човјек АТП.

Годинама уназад Завршни Мастерс игра се на тврдој подлози, а троструки узастопни шампион је први тенисер свијета Новак Ђоковић. Он је у уторак потврдио доминацију, пошто му је Роџер Федерер предао финале прије почетка.

Надал ниједном није освојио турнир осморице најбољих.