latinica  ћирилица
17/11/2014 |  22:53 | Аутор: РТРС

"ИНДИРЕКТНО" о постизборној комбинаторици

"Јасно је да су грађани гласвовима дали подршку СНСД-у и њиховим коалиционим партнерима да воде Републику Српску", изјавио је члан Главног одбора ове странке Зоран Тегелтија гостујући у емисији ,,Индиректно''.
Индиректно - Фото: РТРС
ИндиректноФото: РТРС

Тегелтија тврди да заједно са ДНС-ом и СП-ом имају 42 мандата, док из НДП-а поручују – да није све тако једноставно.

"Ништа се неће десити што се може окарактерисати као изненађење. У овом моменту је јасно да ниједан блок нема 42 гласа", рекао је Момчило Новаковић, потпредсједник Народног демократског покрета

"Ако узмете у обзир Напредну Српску и СРС онда блок око СНСД-а има 42 посланика, али видјели смо данас да немају 42 гласа. Наиме, ствар није тако једноставна'', додао је Новаковић.

"Грађани како су мислили тако су и рекли. … Имамо други мандат предсједника Додика и извезно је да ће скупштинско руководство бити изабрано у понедељак'', узвратио је Тегелтија.

Предејдник Извршног одобора Социјалистичке партије. Слободан Протић, говорећи о постизборној понуди СДС-а Социјалистима, навео је да је су разговори стали и да су страначки органи одлучили да наставе дјеловање унутар постојеће коалиције СНСД- ДНС - СП.

"Осим премијерске позиције понуђено је много тога, међутим ту су разговори стали. Ми смо имали у суботу седницу главног одбора гдје смо одлучили да наставимо, без дилема,  унутар постојеће коалиције којој смо припадали пуних 9 година''.

Комплетну емисију "Инидректно" можете поглеадти овдје