latinica  ћирилица
18/11/2014 |  07:05 | Аутор: sportske.net

Дарко Панчев: Регионална лига је рјешење

Некадашњи нападач Црвене звезде из њених најславнијих дана и човјек који је својим голом у Барију "овјерио" Звездину титулу првака Европе, данас сматра да је формирање Регионалне лиге "једини спас" за фудбал на Балкану.

Дарко Панчев је тај свој став изнио у интервјуу сарајевском "Дневном авазу". Он је свјестан да ће у почетку велики проблем представљати хулиганизам међу навијачима, али је увјерен да уз добру организацију такмичења и то може да се доведе под контролу.

"Једини спас за фудбал на овим просторима је регионална лига. Сматрам да се проблем навијача и дивљања по стадионима може ријешити одређеним мјерама које су већ примијењене у Европи, као што је повећавање осигурања, полиције. Све се то може контролисати добром сарадњом и координацијом", сматра Панчев.

Тамо гдје постоји опасност од нереда, у првих неколико година нека се такве утакмице играју без присуства гостујућих навијача. Тако би се временом сви навикли на такву лигу и то би за све нас било нормално", истакао је Панчев.

Он је као позитивне примјере навео рукометну СЕХА лигу и кошаркашку АБА лигу, које већ годинама успјешно функционишу.

Ако се не крене тим путем, сматра Панчев, сви клубови са простора бивше Југославије ће се и даље "мучити у неквалитету".