latinica  ћирилица
18/11/2014 |  07:55 | Аутор: Агенције

СМ БиХ о проблемима у мљекарству

Пред Савјетом министара БиХ данас и проблеми у области мљекарства.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Произвођачима млијека из Српске и Федерације БиХ на царинском терминалу у Градишци придружили су се узгајивачи свиња.

На заједничкој сједници управних одбора три удружења, проширена је листа захтјева која је упућена Савјету министара БиХ, ентитетским владама, Управи за индиректно опорезивање и Канцеларији за ветеринарство БиХ.

Предсједник Удружења пољопривредних произвођача мљекара РС, Владимир Усорац, рекао је да ће услиједити блокада заједничких институција Босне и Херцеговине ако Савјет министара данас не прихвати њихове захтјеве.

Савјет министара БиХ требало би да донесе одлуку у вези с нацртом одлуке о ратификацији Уговора о сарадњи између БиХ и Црне Горе о конзуларној заштити и визним питањима.

Предвиђено је и разматрање Нацрта споразума о делегирању одговорности за пружање услуга у ваздушном саобраћају између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске, као и Нацрта споразума о делегирању одговорности за пружање услуга вазудушног саобраћаја између Владе Србије, Владе Црне Горе и Савјета министара БиХ.

Савјет министара требало би да разматра и Нацрт споразума између Владе Њемачке и Савјета министара БиХ о гробовима жртава рата са извјештајем о обављеним преговорима.

На сједници је предвиђено разматрање Приједлога оперативног плана БиХ за потписивање и ратификацију Конвенције Савјета Европе о кривотворењу медицинских производа и сличним кривичним дјелима која представљају пријетњу за јавно здравље, те Нацрта основа за потписивање и ратификацију те конвенције.

Међу 40 тачака дневног реда налази се и већи број информација и извјештаја о раду, активностима и састанцима разних институција и органа БиХ, а чланови Савјета министара БиХ требало би да размотре и приједлоге Правилника о провођењу Закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности, те Правилника о успостављању и раду комисије за набавке, те ријеше нека кадровска питања.