latinica  ћирилица
18/11/2014 |  10:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Ћурчић селектор до краја квалификација?

Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић, који ће вечерас водити А тим у пријатељском мечу против Грчке на Криту, први је кандидат за насљедника Дика Адвоката на функцији стратега националног тима, преноси Спорт.

Према информацијама из Грчке, нови потпредсједник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић на сједници Извршног одбора 25. новембра предложиће да Ћурчић преузме екипу и покуша да понови успјех који је направио с младом селекцијом.

Ћурчић је с играчима до 21 године, упркос чињеници да није могао да рачуна на неколико важних првотимаца који су били у А тиму, изборио пласман на финални турнир, на импресиван начин, елиминацијом двоструког узастопног шампиона Шпаније.

Он је већ радио као вршилац дужности селектора и укупно је водио А тим на пет утакмица. Претходно је радио као тренер у Јавору из Ивањице и Борцу из Чачка.

Србија послије три одигране утакмице у квалификацијама за првенство Европе има само један бод и шансе да се пласира на финални турнир у Француској су у домену теорије, али ипак постоје.

До краја квалификација Србија гостује у Португалији, Данској и Албанији, а дочекује Јерменију и Португалију.