latinica  ћирилица
18/11/2014 |  10:46 | Аутор: СРНА

Конкурси за општинске стипендије

Општина Фоча расписала је данас конкурс за додјелу стипендија редовним студентима и конкурс за додјелу стипендија студентима дефицитарних занимања за текућу академску годину.

 Право на стипендију из општинског буџета имају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, талентовани студенти с најмањом просјечном оцјеном 7,5, бруцоши с одличним успјехом из средње школе, студенти без једног или оба родитеља, корисници социјалне помоћи и истакнути спортисти, а старосна граница за стипендију је 26 година.

Када је ријеч о дефицитарним занимањима, биће стипендирани по један студент фармације, геодезије, ветерине, математике и физике.

У претходној академској години општина Фоча стипендирала је укупно 188 студената.

Појединачни износи стипендије износили су од 80 КМ до 100 КМ, за шта је из буџета у 2014. години издвојено 156.000 КМ.

Конкурси за стипендије отворени су до 2. децембра.

Рогатица: За стипендије планирано 95.000 КМ

У општини Рогатица отворен је конкурс за додјелу стипендија редовним студентима за школску 2014/2015. годину, а општина је за ове намјене у буџету обезбиједила 95.000 КМ. Право на додјелу стипендија имају студенти на првом циклусу студија који први пут уписују годину и нису старији од 26 година, речено је у Административној служби општине Рогатица.

Кандидати за стипендије су дужни, уз пријаву на конкурс, приложити доказ о статусу редовног студента, просјечној оцјени током студија, доказ о статусу породице погинулог борца и друго.

У Административној служби кажу да ће студентима приватних факултета за стипендије бити додијељено до 10 одсто средстава планираних у буџету ове општине. Конкурс је отворен до 3. децембра.