latinica  ћирилица
18/11/2014 |  11:49 | Аутор: Б92

Србија гостује у Грчкој

Репрезентација Србије у уторак од 18.00 игра против Грчке у граду Хањи на Криту пријатељски сусрет.
Репрезентација Србије - Фото: AFP
Репрезентација СрбијеФото: AFP

На утакмици против Грчке, "орлове" ће водити Радован Ћурчић, умјесто Дика Адвоката који је споразумно раскинуо уговор с Фудбалским савезом Србије.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је његова екипа свјесна у каквом је проблему, као и да је самопоуздање пољуљано.

"Самопоуздање је послије сваке утакмице пољуљано, знамо у какав смо себе проблем увалили, али зато фудбал и јесте занимљив јер увијек има сљедећа утакмица сутра. Много ће зависити од Грчке. Послије пада увијек мора да се устане", рекао је Ивановић новинарима на Криту. "Промјене селектора увијек донесу добро или лоше, не треба судити по овој утакмици, три дана је немогуће мало времена".

Капитен је додао да га погађа то што се у медијима пише да је у екипи дошло до сукоба и бојкота.

"Послије сваког пораза дође до сумње,а то су више медијска нагађања, на која ми морамо да останемо нијеми. Тешко је, дотичу критике. То је отишло предалеко. Ми сваку утакмицу идемо 'грлом у јагоде', да побиједимо или изгубимо", истакао је он.

Како је казао, дебакл од Данске у посљедњој квалификационој утакмици за континентални шампионат није једини проблем.

"Није само Данска проблем. Било је проблема и није се осјећао напредак ни на претходним утакмицама. Указивао сам на то, али то се одвија у свакодневној комуникацији, а то није улога капитена. Желим да будем концентрисан и на свој дио посла и одрадим га на прави начин", додао је Ивановић.

Србија послије три утакмице има само један бод у Групи И.

"Не мислим да је безизлазна ситуација, али ми морамо радом да се издигнемо из тога. Индивидуално јесмо добри играчи, али то нам не даје за право да размишљамо на начин да ће противник да се уплаши од нас", оцијенио је Ивановић.

Везни фудбалер Србије Немања Матић рекао је да екипа која се састала с Данском, на начин на који је играла, није способна да побиједи иједног противника.

"Није довољно ових неколико дана да се све анализира, а није проблем била само утакмица с Данском. Екипа је спремна. Ми смо професионалци и фокусирани смо на сусрет с Грчком да одиграмо што боље. Не гледамо јуче, сваки наредни корак је најбитнији", рекао је Матић.

Матић је истакао да је свјестан да није одиграо перфектно против Данске и да његова, као и игра цијеле екипе, мора да се поправи.

"Нисмо се свађали, тако би било још горе. Наравно, није лако послије онога, али немам право никога да критикујем. Послије лоше утакмице морам себе да погледам у огледало како бих исправио то у будућности", казао је Матић.

Према његовим ријечима, сви у Фудбалском савезу Србије морају да ријеше проблем у којем је репрезентација.

Репрезентативци Србије и Грчке дан уочи пријатељске утакмице нису тренирали на стадиону у Хањи, већ у тренинг центру клуба Платаниас. Уобичајене конференције за новинаре није било, већ су се играчи јавности обратили на терену уочи тренинга.

Србија послије утакмице с Грчком неће играти до марта, када ће гостовати у Португалу у наставку квалификација за Европско првенство.