latinica  ћирилица
18/11/2014 |  14:31 | Аутор: РТРС

Извјештај МУП-а о неовлашћеном прислушкивању премијерке РС

Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијела је Специјалном тужилаштву РС Извјештај против НН извршиоца или више њих због кривичног дјела "Неовлашћено прислушкивање и тонско снимање" више приватних разговора предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић.

"Дана, 15. новембра 2014. године на одређеном броју електронских медија објављен је монтиран, компромитујући снимак приватног разговора Предсједника Владе Републике Српске снимљен посебним техничким, софистицираним средствима за аудио и видео снимање на којем су из контекста извађене појединачне изјаве премијера те исте монтиране са другим изјавама, те на тај начин створен изведен, привидан стварни разговор између Предсједника Владе и НН лица – саговорника", неведено је у извјештају.

"Наведено кривично дјело почињено је на начин да је у претходном временском периоду у више наврата или у континуитету вршено неовлашћено тонско снимање-прислушкивање разговора Предсједника Владе Републике Српске.

С тим у вези, НН лице или више њих која су починила ово кривично дјело, као и лица која су на незаконит начин дошла у посјед снимка и исти објавила могу се сматрати као саизвршиоци овог кривичног дјела.

Управа криминалистичке полиције МУП-а РС наставиће рад на овом предмету са Специјалним тужилаштвом РС", наведено је у саопштењу МУП-а РС.