latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:32 | Аутор: РТРС

У сриједу облачно

У сриједу ће у Републици Српској бити претежно облачно вријеме у првом дијелу дана и раном послијеподневу са повременом кишом, углавном у централним и источним предјелима. Поподне кидање облачности и мало свјежије у односу на претходне дане.
Стаза - Фото: РТРС
СтазаФото: РТРС

Ујутро претежно облачно с мјестимичном кишом на западу и централним предјелима, у осталим крајевима суво. Током дана  киша у централним и источним предјелима и покоји пљусак на југу, а на западу и југозападу суво. Поподне раслојавање и кидање облачности, углавном суво осим истока гдје још понегдје може бити слабе кише. У источном дијелу Посавине, Семберији и доњем Подрињу у касно поподне краткотрајни пљускови. Према ноћи у већини предјела суво и промјенљиво облачно.

Вјетар слаб до умјерен јужни и југозападни, поподне умјерен у планинама и појачан западни да би према ноћи био слаб и промјенљив.

Јутарња температура ваздуха од 5°C до 10°C, у вишим предјелима од 3°C. Највиша дневна температура од  9°C до 15°C, у вишим предјелима од  6°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутру  и  пријеподне претежно облачно са повременом слабом кишом, послијеподне промјенљиво облачно, увече могућа сумаглица и магла. Вјетар слаб током дана до умјерен западни. Јутарња температура ваздуха око 7°C, а највиша дневна температура око 13°C.