latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:56 | Аутор: СРНА

"Фудбалски клубови из РС претрпили штету од око 1.250.000 КМ"

Фудбалски клубови из Републике Српске у недавним поплавама претрпјели су штету од око 1.250.000 КМ, изјавио је данас у Добоју предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.

"Фудбалски савез Српске је одмах након поплава формирао комисију која је утврдила штету на подручним фудбалским савезима и то клубова премијер, прве, друге и треће лиге, те дала налог подручним савезима да поплављене клубове нижих нивоа обиђу и направе процјену штете", рекао је Ковачевић током састанка са представницима ових клубова који је одржан у добојском Хотелу "Интегра".

Он је навео да је формиран Фонд за помоћ поплављеним клубовима који чине средства Међународне федерације фудбалских асоцијација /ФИФА/, Уније европских фудбалских асоцијација /УЕФА/, Фудбалског савеза БиХ и Фудбалског савеза Републике Српске.

Ковачевић очекује да ће се из Фонда санирати око 80 одсто причињене штете на инфраструктури клубова.

Он је рекао да је ФИФА донирала 600.000 долара које ће равномјерно подијелити фудбалски савези из Републике Српске и Федерације БиХ.

Према његовим ријечима, комисија Фудбалског савеза Републике Српске процијенила је да је током поплава оштећено 26 клубова учесника премијер лиге, те прве, двије друге и четири треће лиге.

На нивоима подручних савеза оштећено је око 50 клубова четврте, пете и шесте лиге.