latinica  ћирилица
18/11/2014 |  17:17 | Аутор: Вечерње новости

Шпанија: Никола Јевремовић је Србин ухапшен с тоном кокаина (ВИДЕО)

Шпанске власти су пред истражног судију на острву Лас Палмас извеле Николу Јевремовића (26), Србина који је у недјељу ухапшен са скоро тоном кокаина.
Једрилица на којој је откривен кокаин - Фото: Screenshot
Једрилица на којој је откривен кокаинФото: Screenshot

Власти су данас пред истражног судију на Лас Палмасу извеле Николу Јевремовића (26), Србина који је у прије два дана  ухапшен са тоном кокаина на једрилици, 370 километара јужно од острва Гран Канарија. Незванично, Јевремовић до сада није осуђиван у Србији и српској полицији није познат као преступник, пишу Вечерење новости.

Јевремовић је ухапшен са још двојицом Украјинаца који су се налазили на броду "Либерти Бел". Чамац обалске страже је у недјељу ујутру пресрео њихову једрилицу док је пловила без истакнуте заставе. Раније прикупљени оперативни подаци, кажу у шпанској полицији, указивали су да се на њему налазе наркотици.

Приликом претреса јахте дужине 18 метара, у унутрашњости брода, откривено је 950 килограма кокаина. Роба је заплијењена и истоварена у луци на острву Лас Палмас. Претпоставља се да је кокаин био намијењен за тржиште Европе, а да је требало да уђе преко обале Шпаније - саопштило је Министарство унутрашњих послова Шпаније.

Видео снимак хапшења и једрилице на којој је откривен кокаин погледајте овдје.