latinica  ћирилица
18/11/2014 |  22:14 | Аутор: СРНА

"Вамед" представио производни програм

Аустријска компанија "Вамед", која ће изводити радове на реконструкцији и опремању централног медицинског блока и изградњи сјеверног крила Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука, представила је вечерас у Бањалуци свој производни програм, у оквиру манифестације "Аустрија бизнис клуб".
Вамед представио производни програм - Фото: СРНА
Вамед представио производни програмФото: СРНА

Члан управе "Вамеда" Герхард Рајтер рекао је да ће пројекат реконструкције и опремања централног медицинског блока и изградње сјеверног крила Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука обухватити све услуге, од пројектовања до пуштања у рад.

Он је навео да би радови требало да буду окончани 2018. године, те да је вриједност пројекта, који финансира Европска инвестициона банка, 83,8 милиона евра.

"У БиХ, у којој радимо 14 година, до сада смо успјешно реализовали пројекте реконструкције Универзитетске болнице Тузла, изградњу нове Опште болнице Бијељина и испоруку медицинске опреме болници Орашје", рекао је Рајтер.

Он је подсјетио да је Европска инвестициона банка изразила наду да ће модел Опште болнице у Бијељини бити кориштен и за сљедеће пројекте у Републици Српској.

"Пионири смо и модела јавно-приватног партнерства и тренутно учествујемо у 23 таква модела широм свијета", рекао је Рајтер.

Он је подсјетио да је ова компанија за 33 године рада успјешно реализовала 700 пројеката у 72 земље, истичући да сада запошљава 16.000 радника и остварује годишњи промет од 1,5 милијарди евра.

Рајтер је прецизирао да се "Вамед" бави изградњом клиника и рехабилитационих центара, бања, велнес и здравствених центара, те лабораторија и истраживачких центара и да пружа услуге развоја пројекта, савјетовања, инжењеринга, пројект менаџмента и изградње, те оперативног менаџмента и финансирања.

Трговински савјетник аустријске Амбасаде у БиХ Зигмунд Немети рекао је да ће у оквиру Аустријског бизнис клуба представници пет аустријских компанија из различитих сектора сутра разговарати са представницима привредних субјеката Српске.

Презентацији "Вамеда" присуствовали су министар науке и технологије РС Јасмин Комић, директор Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука Мирко Станетић, представници Привредне коморе Српске и аустријских компанија.