latinica  ћирилица
20/11/2014 |  09:28 | Аутор: СРНА

Сједница Владе Српске

Влада Републике Српске данас ће разматрати приједлог одлуке о одобрењу исплате 1.000.000 КМ са рачуна посебних намјена, с циљем реализације дијела уговора по пројекту хитне помоћи заштите од поплава Европске инвестиционе банке.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Влада Српске данас ће, између осталог, разматрати информацију о оцјени управљања јавним расходима и финансијској одговорности за Српску, те информацију о програму Европске уније "Фискалис 2020".

На дневном реду су и информације о провођењу регионалног Програма сертификације општина са повољним пословним окружењем у Српској, о завршетку пројекта "Социјализације дјеце Републике Српске-2014", те о реализацији пројекта проширења капацитета у бањском комплексу Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини.

Пред министрима би требало да се нађе и информације о анализи стања пројекта "Аутопут Гламочани – Млиништа", са приједлогом рјешења о давању сагласности на прелиминарни споразум о пројектовању и изградњи аутопута Гламочани – Млиништа између Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и Синохидро корпорације из Кине.

На данашњој сједници требало би да буде размотрен и приједлог одлуке о додјели канцеларијског простора на коришћење Служби предсједника Републике Српске – кабинету предсједника Републике Српске без накнаде у објекту у Улици Јасеновачких жртава број 4 у Бањалуци.