latinica  ћирилица
20/11/2014 |  17:08 | Аутор: СРНА

Хитна резолуција Европског парламента о Шешељу

На Конференцији предсједника Клубова заступника у Европском парламенту усвојен је приједлог Клуба Европске народне странке о уврштавању на дневни ред Европског парламента хитне резолуције о предсједнику СРС Војиславу Шешељу.
Војислав Шешељ у Београду - Фото: ТАНЈУГ
Војислав Шешељ у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Циљ ове хитне резолуције је, како се наводи, осуда понашања хашког оптуженика Војислава Шешеља након одлуке Расправног вијећа Хашког трибунала о његовом привременом пуштању на слободу, пренијели су медији.

Европски парламент ће се на тај начин јасно успротивити Шешељевим иступима који указују на кршење владавине права, претензије на територију других држава заговарањем пројекта "Велике Србије", укључујући и Хрватску као чланицу ЕУ, те нарушавање стабилности и сарадње међу земљама у регији, саопштено је из Европског парламента.

Приједлог је усвојен на иницијативу потпредсједника Одбора за спољне послове Андреја Пленковића, коју су подржали сви хрватски заступници, на сједници у Бриселу.

Данас почиње рад на усаглашавању текста резолуције, а на пленарној сједници у Стразбуру 27. новембра биће одржана расправа и потом гласање.