latinica  ћирилица
21/11/2014 |  08:36 | Аутор: Агенције

Пронађено још остатака жртава МХ17

Дијелови тијела жртава пронађени су на мјесту пада малезијског авиона на истоку Украјине, саопштила је холандска влада, а јавила је руска новинска агенција Тас.
Мјесто пада малезијског авиона - Фото: АП
Мјесто пада малезијског авионаФото: АП

Прикупљени дијелови тијела биће послати у Харков, гдје је обављена прелиминарна форензичка анализа прије транспортовања у Холандију на идентификацију.

Да се заврши посао прикупљања остатака олупине авиона биће потребно још неколико дана, навели су холандски безбједносни званичници.

Међутим, "атмосфера на мјесту несреће је и даље нестабилна, па одлука о томе да ли да се настави с радом доноси се свакодневно, у зависности од безбједносне ситуације", наводи Тас.

Тас подсјећа да се 17. јула срушио авион Боинг 777-200 компаније "Малезијан Ерлајнс" на лету МХ17 из холандског града Амстердама до малезијске пријестонице Куала Лумпур.

Путнички авион са 298 путника и чланова посаде срушио се у региону Доњецк, у источној Украјини, а  већина путника, преко 190, била су Холанђани.

Холандски безбједносни одбор који води истрагу и координира међународним тимом истражитеља саопштио је, у прелиминарном извјештају од 9. септембра, да се Боинг 777-200 распао у ваздуху, вјероватно као посљедица структурне штете проузроковане великим бројем високо-енергетских објеката који су погодили авион споља.