latinica  ћирилица
21/11/2014 |  10:08 | Аутор: РТРС

КС БиХ без одлуке о женској Премијер лиги

Управни одбор Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине на сједници одржаној у Сарајеву није могао донијети одлуку о прекинутом премијерлигашком шампионату за кошаркашице.

На сједници није било кворума јер нису били присутни представници Кошаркашког савеза Херцег Босне.

Подсјећамо, првенство је заустављено након једног одиграног кола.

Занимљиво је истаћи да кошаркашке раднике Херцег Босне Премијер лига за жене уопште не занима, они је годинама и не играју. Представници кошаркашког савеза Републике Српске су заступали став да је шампионат нерегуларан јер у њему нема осам клубова, који су то право стекли кроз такмичење.

Лига броји седам клубова, а осми је тим Бановића који је прошле године испао из кошаркашке елипе, а Урпавни одбор КС БиХ никада није донио одлуку да се они могу такмичити у Премијер лиги.

"Неко је себи дао за право да по позиву доводи клубове у такмичење", рекао је члан Извршног однора КС БиХ из Републике Српске Александар Фулурија.

Генерални секретар КС БиХ Харун Махмутовић каже да никада није донешена одлука, да су чланови женске кошаркашке елите клубови који су кроз такмичење стекли то право, већ су клубови буквално тражени по Босни и Херцеговини.

"На жалост спорта у Босни и Херцеговини, ми у женској кошарци већ четири, пет година тражимо клубове који могу играти,рекао је Махмутовић.

Екипе из Републике Српске које су почеле наступ у Премијер лиги, бањалучки Орлови, Слобода Нови Град и Рудар Угљевик су суспендовани, а њихови представници сматрају да иза свега стоји политика појединаца и неких клубова.

"Не дају нам и неће да нам дозволе да будемо најбољи клуб из Републике Српске, односно поједници не желе да дозволе да Орлови буду најбољи клуб у Бањалуци", рекао је секретар Орлова Боро Свитлица.

Предложено је да се у што краћем року одржи сједница Извршног одбора КС БиХ и Бановићима званично дозволи мјесто премијерлигаша, а представици КС РС рекли су да ће о томе изјаснити етинтетски савез.