latinica  ћирилица
23/11/2014 |  09:01 | Аутор: РТРС

АБА: Партизан у дербију дочекује Цибону

Кошаркаши Партизана НИС дочекују у Пиониру од 19 часова екипу Цибоне у дерби мечу деветог кола АБА лиге.

Изабраници Душка Вујошевића улазе у меч са тимом из Загреба са учинком од по четири побједе и пораза, док Цибона има један тријумф мање.

Помоћни тренер Партизана Велимир Гашић је свјестан да је пред црно - бијелима тежак испит.

"Актуелни освајач АБА лиге након врло тешког периода, успио је ипак да дочека ову сезону у добром саставу. Селектирали су добар тим који не биљежи неке разултате на почетку сезоне према њиховом очекивању, али сезона је дуга и очекује их још много утакмица, искушења, као и све нас. Када сагледамо све аспекте, види се да се ради о једном тиму који је много унаприједио игру у односу на почетак сезоне. Са Цедевитом су играли на једну лопту и врло убједљиво су добили Крку у Новом месту. Подигли су праг тимске игре и у сасвим су доброј форми. Очекује нас једна врло тешка утакмица, а о значају и важности побједе не треба додатно да говоримо, све је јасно", рекао је Велимир Гашић.

Партизан није на нивоу игре од прије неколико година, али је пред Цибоном тешка утакмица сматра тренер Цибоне Славен Римац.

"Чека нас тешко гостовање против Партизана НИС. Одлична су екипа. Бити ће вјеројатно пуна дворана јер имају велику подршку својих навијача. Екипа је ипак нешто слабије квалитете него пријашњих година но сигурно је да ће дати све од себе како би ухватили прикључак с екипама с врха. На нама је да одиграмо чврсту и храбру утакмицу и покушамо побиједити. Неће бити лако но требамо их напасти тамо гдје су слабији. Има ствари које раде слабије него пријашњих година. Морамо бити спремни на њихову зону да одиграмо добро. Играчи имају самопоуздања и очекујем добру утакмицу," каза је Римац.

Меч између Партизана и Цибоне угра се у "Пиониру" са почетком у 19.00 часова.