latinica  ћирилица
23/11/2014 |  12:38 | Аутор: РТРС

Звезда се опростила од Марка Ивковића

Кошаркашки клуб Црвена звезда опростио се од навијача Марка Ивковића, који је у петак убијен у Истанбулу уочи меча Евролиге против Галатасараја, јавља РТС.
Марко Ивковић - Фото: Facebook
Марко ИвковићФото: Facebook

"Када разумно објашњење једне трагичне судбине изостане, једноставно завлада мук. Марка Ивковића нисмо познавали, али је он јако добро знао Црвену звезду и ваљда је због тога Звезду толико волио. Изнад свега, на један посебан начин. Тако посвећеног сљедбеника Звезда је таргично и бесповратно изгубила и сада се опрашта од њега", наводи се на сајту црвено-бијелих.

Ивковић је био рођен у Задру, 1995. године избјегао је из Крајине, гдје је током рата изгубио оца. Преселио се у Јагодину, а када је у другом разреду основне школе дошао у Земун, другари су му симболично наденули надимак - Јагода. Био је веома добар ђак, студирао је геодезију на Универзитету у Новом Саду и Звездине утакмице није пропуштао.

"Марко Ивковић прешао је стотине километара да би гледао управо своју Звезду, не слутећи да ће му неко насилним путем одузети оно највриједније што има. Али, управо то се догодило. Марко је изгубио живот, а послије тога сви се осјећамо поражени. Јер, начин на који се то догодило није достојан човјека. Тако младог човјека. Тако доброг човјека. Марка Ивковића. Имао је само 25 година", стоји у саопштењу Звезде.

Марко Ивковић биће сахрањен на Новом бежанијском гробљу у понедјељак у 15 сати.