latinica  ћирилица
23/11/2014 |  13:25 | Аутор: Б92

Павловићу свјетска титула

Најуспјешнији српски аутомобилиста Милош Павловић у тандему Италијаном Едоардом Пископом тријумфовао у свјетском финалу "Ламборгини супер трофеја", преноси Б92.

Тандем "Боналди моторспорта" доминирао је тркачким викендом на гран-при стази Сепанг у Малезији, пошто су Павловић и Пископо успјели да буду једина посада која се попела на постоље у све четири трке.

Послије два друга мјеста у петак у оквиру завршнице европског шампионата када су осигурали титулу, Павловић и Пископо бриљирали су у недјељу освојивши свјетску титулу са побједом и једним другим мјестом у тркама у којима су наступили најбољи возачи из три континентална шампионата.

"Ово је велики дан за мене, Едоарда и тим 'Боналди'. Успјели смо да остваримо немогуће и освојимо двије титуле у четири дана. Пресрећан сам", рекао је Павловић.

Супер трофеј се вози у Европи, Азији и Сјеверној Америци, а календар европских трка за 2014. годину чини пет тркачких викенда - осим у Монци, по двије трке од по 50 минута возиле су се и у Силверстону (Велика Британија), Пол Рикару (Француска), Спа-Франкоршампу (Белгија) и Нирбургрингу (Њемачка).

У Малезији, на стази Сепанг, 22. и 23. новембра одржано је "Свјетско финале", на којем су учествовали најбољи возачи из три континентална шампионата.