latinica  ћирилица
24/11/2014 |  08:04 | Аутор: СРНА

Густа магла и мраз ометају саобраћај

Густа магла јутрос смањује видљивост на подручју Мркоњић Града и Добоја, односно долином ријека Босне и Спрече, а мраза има у вишим планинским предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Возачима се савјетује да посебно опрезно возе на дионицама које пролазе кроз усјеке, због могућих одрона земље или камења на коловоз.

Из АМС подсјећају и на обавезно посједовање зимске опреме, без обзира на временске и саобраћајне услове.

Режим саобраћаја измијењен је на дионицама на којима се изводе радови гдје је обавезно поштовање саобраћајне сигнализације.

И даље је због радова на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. Возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

Радови се изводе и на дионици магистралног пута Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, али се саобраћај одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на дионицама путева Карановац - Црна Ријека и Карановац - Митровићи због извођења радова успорено је одвијање саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

Режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац -Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, од 8.00 до 15.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На локалном путу Добој Нови три до манастира на Озрену до 15. децембра биће обустављен саобраћај због градње моста у мјесту Текућица. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на дионицу магистралног пута Добој /Пољице/ - Станић Ријека.

У Федерацији БиХ радови се изводе на путним правцима Тузла - Шићки Брод,Јајце - Бањалука, Љубушки - Чапљина и Чапљина - Столац и на тим дионицама обавезно је поштивање саобраћајне сигнализације.

На граничним прелазима нема задржавања.