latinica  ћирилица
24/11/2014 |  14:18 | Аутор: РТРС

Млади џудисти из Бања Луке спремни за велике резултате

Џудо клуб Бања Лука постоји од 1987. године.

Годинама су борци овог клуба биљежили сјајне резултате, како на домаћој, тако и на међународној сцени. Данас су, због недостатка новца, концентрисани на рад са млађима категоријама, али им резултати не изостају.

"Успјеси се не могу мјерити са онима од раније. Тек смо кренули са радом и, ако се не можемо надати бољим резултатима, можемо бар једнаким онима од раније. Међутим, финансијска ситуција је другачија. Некада је била боља, могли смо да одемо на велика такмичења. Данас је то доста теже. Наши млади такмичари својим резултатима заслужују да се такмиче и ван граница наше земље ", рекао је тренер џудо- клуба Бања Лука, Дејан Ћуп.

На тренинзима просјечно буде 30-ак дјечака и дјевојчица, а ентузијазма им не недостаје.

"Тата ми је тренер па сам и ја кренула његовима стопама. На почетку је он негодовао јер се бојао да се не повриједим, али када је видио како сам прошла на првим такмичењима, попустио је", рекла је млада џудисткиња Ана Ћуп.

Дјечаци и дјевојчице џудо- клуба Бања Лука чланови су пионирске лиге која броји шест клубова.

"У ту лигу су укључени клубови Бања Лука, Звијезда Нова банка, Соко М. из Прњавора, џудо- клуб Приједор, клуб Полицајац Лакташи и Озрен из Добоја, и договори међу нама су покренули ову лигу."

Лига функционише по принциупу турнира, гдје се сваки такмичар бори с вршњацима из свих клубова. Џудо- клуб Бања Лука тренутно дијели прво мјесто са клубом из Прњавора, а у наредном колу клуб Звјезда Нова банка је домаћин турнира.

У клубу се надају да ће вриједним и преданим радом остати на првом мјесту, те показати да се уз мала финансијска средства могу постићи добри резултати.