latinica  ћирилица
25/11/2014 |  07:03 | Аутор: novosti.rs

Хамилтон: Прославио сам само са једним пићем

Двоструки првак свијета Формуле 1 Луис Хамилтон, који је побједу за "овјеру" титуле на посљедњој трци у Абу Дабију прославио на мирној, породичној вечери.
Луис Хамилтон побједник ВН Абу Дабија - Фото: BBC
Луис Хамилтон побједник ВН Абу ДабијаФото: BBC

"Попио сам само једно пиће, пар капи коњака, а и то је много за мене", рекао је Луис.

Наравно, послије вечере у кругу најближих, услиједио је сусрет са члановима екипе, пишу Новости.

"Свима се још једном захваљујем и обећавам да ћу наредне године бити још бољи. Трећа титула је оно право", каже Хамилтон, који кроз осмјех признаје да је Ники Лауда био у праву када је рекао да "Луис није ни тренуо уочи трке".

"То је био најважнији дан у мом животу и био сам сувише узбуђен. На крају се све добро завршило, имао сам најбољи старт у животу, болид је био савршен. Жао ми је једино што је Нико имао проблема са колима, па је изостала велика битка".

Нијемац Нико Розберг каже да је пропустио огромну шансу, али да је на крају Хамилтон, ипак, био бољи.

"Он је ове године био, несумњиво, најбољи возач у каравану. Заслужио је да побиједи. Ја сам разочаран због проблема са болидом на посљедњој трци, али то не умањује побједу Луиса".

Розберг каже и да је освајање 12 пол-позиција на 12 трка (Луис је био најбржи на седам) знак да има шанси да сљедеће године "буде мало бољи на тркама".

"Треба наћи 'то мало' и надати се успјеху" - каже Розберг, који је одбијањем наредбе да заврши трку прије краја стекао много симпатија...