latinica  ћирилица
25/11/2014 |  07:12 | Аутор: РТРС

ЛШ: Манчестер сити - Бајерн, РТРС од 20.35

Фудбалери Манчестер ситија вечерас од 20.45, уз директан пренос на РТРС, дочекују минхенски Бајерн у дерби мечу петог кола групе Е Лиге шампиона.
Лига шампиона: Манчестер сити - Бајерн - Фото: РТРС
Лига шампиона: Манчестер сити - БајернФото: РТРС

Тим Мануела Пелегринија налази се у тешкој ситуацији јер ће њемачког шампиона угостити као посљедњепласирана екипа у групи са свега два бода из четири одиграна кола. "Грађани" су ремизирали на "Етихаду" са Ромом и у Москви са ЦСКА, док су поражени у Минхену и у прошлом колу на свом терену у мечу са клубом из Москве.

За разлику од Лиге шампиона, Сити је успјешан у Премијер лиги. Тренутно су трећи у домаћем шампионату, а у посљедња два кола уписали су реми (на гостовању код Кристал Паласа) и побједу код куће против Свонсија.

Екипа Пепа Гвардиоле, с друге стране, бриљира ове сезоне у најелитинијем клупском такмичењу. Након четири кола имају 12 бодова, уз гол разлику 11:1 и пласирали су се у наредну фазу такмичења.

Баваци играју сезону из снова и у Бундеслиги. Лидер су првенства и бјеже седам бодова другопласираном Волфсбургу. У посљедња два кола "забили" су осам голова, по четири Ајнтрахту и Хофенхајму, а при томе нису примили ниједан.

Форма њемачког тима и ситуација у којој се налази Манчестер сити наговјештавају сјајну утакмицу на "Етихаду".

У другом мечу исте групе у Москви ће снаге одмјерити ЦСКА и Рома. Бодови су важни и једнима и другима, јер их имају једнак број (по четири), с тим да је "Вучица" на другом мјесту захваљујући бољој гол разлици.

Рома је претрпјела "пакао" у протекла два кола када је претпјела два пораза од Бајерна (7:1 и 2:0). Московљани су, с друге стране у два меча са Ситијем ремизирали код куће и славили у Манчестеру.

Фудбалери Рудија Гарсије играју у доброј форми, прате у стопу тим Јувентуса који је лидер у Серији А. У посљедњем колу су славили у Бергаму, а на руку им иду два везана пораза ЦСКА у домаћем шамопионату.

У групи Ф ситуација је мање више јасна, тако да би се, евентуалном побједом Барселона придружила Пари Сен Жермену у наредној фази такмичења.

Барселона у овом колу путује у Никозију у госте АПОЕЛ-у, док ће ПСЖ дочекати Ајакс.

Занимљиво ће бити у групи Г. У Гелзенкирхену ће се сусрести двије првоплсиране екипе. Челзи стиже у госте Шалкеу као лидер групе са осам бодове, три више од домаћина.

Шалке очекује тежак посао. Тим Жозеа Муриња жели овјерити пут у наредну фазу, а играју у сјајној форми о чему свједоче три везане побједе у посљедња два кола Премијер лиге. Њемачки клуб је с друге стране, славио у посљедњем колу Бундеслиге против другопласираног Волфсбурга и у позитивном окружењу дочекују "плавце".

Подсјећамо, Шалке са клупе води Роберто ди Матео, тренер који је Челти 2011. одвео до титуле Лиге шампиона.

Интересантно ће бити и у Лисабону гдје ће Спортинг дочекати Марибор. Португалски тим би побједом ухватио прикључак за водећим двојцем у групи.

Група Х доноси окршаје БАТЕ Борисова и Порта, те Шахтјора и Атлетик Билбаа.

Порто је изборио пласман у нолаут фазу, а украјински представник ће евентуалним тријумфом над посљедњепласираним тимом у групи осигурати наредну фазу такмичења.

Распоред утакмица петог кола Лиге шампиона:

Група Е
ЦСКА - Рома (18.00)
Манчестер сити - Бајерн Минхен (20.45, РТРС)

1 Бајерн Минхен 4 12
2 Рома 4 4
3 ЦСКА 4 4
4 Манчестер Сити 4 2

Група Ф
АПОЕЛ - Барселона (20.45)
Пари Сен Жермен - Ајакс (20.45)

1 Пари Сен Жермен
2 Барселона
3 Ајакс
4 АПОЕЛ

Група Г
Шалке - Челзи (20.45)
Спортинг - Марибор (20.45)

1 Челзи
2 Шалке
3 Спортинг
4 Марибор

Група Х
БАТЕ Борисов - Порто (18.00)
Шахтјор - Атлетик Билбао (20.45)

1 Порто 4 10
2 Шахтјор 4 8
3 БАТЕ Борисов 4 3
4 Атлетик Билбао 4 1