latinica  ћирилица
25/11/2014 |  08:18 | Аутор: РТРС

Облачно и хладно

У Републици Српској данас ће бити умјерено до претежно облачно вријеме са повременим сунчаним интервалима, осим у крајевима гдје ће се магла задржати већи дио дана.
Облачно вријеме - Фото: СРНА
Облачно вријемеФото: СРНА

Највиша дневна температура од шест до девет степени Целизјусових. У Херцеговини ће бити сунчаније и топлије уз малу или умјерену облачност, па ће и дневна температура ваздуха на југу бити виша у односу на остале крајеве - до 16 степени Целзијусових.

Хладније, са температуром ваздуха до четири степена, биће у вишим предјелима и у мјестима са маглом.

Дуваће слаб сјеверни и сјевероисточни вјетар.

Јутрос у Херцеговини преовладава сунчано уз малу облачности, док у осталим крајевима има магле и ниских облака.

На Хан Пијеску јутрос у 7.00 часова било је најхладније - минус три степена, минус два на Сокоцу, Чемерну, Иван-седлу и у Купресу, а минус један у Невесињу.

На Мраковици, Бјелашници, у Бијељини, Сарајеву, Сребреници, Рудом, Источном Дрвару и Ливну јутрос је измјерено нула степени, један степен био је у Зворнику, Вишеграду, Тузли, Градачцу, Мркоњић Граду, Билећи, Гацку и Бугојну, два у Фочи, Рибнику, Дрвару, Јајцу и Зеници.

У Бањалуци, Добоју, Бихаћу и Санском Мосту у 7.00 часова измјерена су три степена, у Приједору и Новом Граду четири, Требињу шест, Мостару седам и Неуму девет степени Целзијусових.