latinica  ћирилица
25/11/2014 |  11:29 | Аутор: РТРС

Предсједник и посланици положили заклетву у Храму Христа Спаситеља

Народни посланици православне вјероисповијести јутрос су положили заклетву и у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци, након што су јуче свечану заклетву положили у Народној скупштини Републике Српске.

Заклетву у Храму Христа Спаситеља положио је предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, као и већина народних посланика православне вјероисповјести. Додик је истакао да је полагањем заклетве у Храму Христа Спаситеља,  завршено конституисање Народне скупштине Републике Српске.

"Вјерујемо у значај и улогу наше вјере и Српске православне цркве у јачању Републике Српске и свих битних вриједности у нашем друштву", рекао је Додик, након полагања заклетве.

Чубриловић је нагласио да је за посланике веома битно што су положили заклетву у Српској православној цркви.

"Желимо и на овај начин да покажемо да ћемо поштовати законе и радити на изради најбољих закона у духу опстанка српског народа", рекао је Чубриловић и поновио да ће на сљедећој сједници Парламента бити изабрани потпредсједници ове највише законодавне институције Српске.

Додик, Чубриловић и посланици јуче су у Народној скупштини Републике Српске положили свечану заклетву.

За предсједника Народне скупштине Републике Српске гласала су 44 посланика. Већину у републичком Парламенту имају СНСД, ДНС и Социјалистичка партија. Гласали су и народни посланици Војин Митровић и Илија Стеванчевић, као и два посланика странке Напредна Српска - Адам Шукало и Горан Ђорђић.