latinica  ћирилица
25/11/2014 |  11:41 | Аутор: СРНА

Стефановић: Криминал ће бити кажњен

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је поводом хапшења власника концерна "Фармаком" Мирослава Богићевића да "гадно гријеши" свако ко мисли да ће данас у Србији починити кривично дјело и извући се некажњен.

Стефановић је у изјави новинарима испред Палате "Србија", гдје је представио приједлог измјена Закона о безбједности саобраћаја, упозорио да случајеви криминала, посебно када се начини огромна штета за буџет Србије и упропасте здраве фирме, не смију проћи некажњено.

"Морамо да радимо интензивно на томе као и у случају Космајац, да се прикупи довољно доказа да имамо основ за одузимање имовине, јер није циљ само да неко оде у затвор, него да се та имовина врати Србији и грађанима који на овај начин губе школе, болнице....", рекао је Стефановић.

Он је навео да је у случају "Фармакома" истрага показала да је од јуна 2012. до марта 2013. године Привредна банка Београд одобравала кредите предузећима чији је јемац био концерн "Фармаком", а затим су та предузећа новац пребацивала том концерну унапријед знајући да су кредити ненаплативи.

Стефановић је рекао да се истрага наставља и изразио увјерење да ће се у њеном даљем току показати да има још оштећених банака, односно привредних субјеката. Он је поновио да Српска напредна странка нема намјеру да прикрива ничији криминал, па ни чланова своје странке.

Полиција је јуче на београдском аеродрому "Никола Тесла" ухапсила шабачког бизнисмена и власника концерна "Фармаком" Мирослава Богићевића, а због злоупотребе положаја ухапшени су и предсједник кредитног одбора Привредне банке Београд Миодраг Салаија и још пет особа.