latinica  ћирилица
25/11/2014 |  11:53 | Аутор: Мондо

Халилхоџић: Лаж је да одбијам доћи због пара

Челници ФСБиХ кренули су у потрагу за новим селектором, а први избор је Вахид Халилхоџић.
 - Фото: РТС
Фото: РТС

Његово име већ дуго се спомиње, предсједник Савеза Елведин Бегић већ је причао с њим, али још ништа није договорено, пише Мондо.

Халилхоџић је изузетно цијењен тренер и тога су сви свјесни, али сам Ваха у интервјуу за "Спорт Аваз" истакао је да су нетачне приче да је он "прескуп" и да је новац разлог због чега још није прихватио клупу "змајева".

"Наша посла. Лаж је да одбијам доћи због пара. Никад ниједном рјечју с Елведином Бегићем није било приче око плате. Не знам одакле је то кренуло, а могуће је да себи праве простор. Мисле да ће им бити веће шансе ако мене оцрне у јавности. Премда је тешко упратити шта се све пише, видим да се моје изјаве различито тумаче, па и изврћу", рекао је Халилхоџић за "Спорт Аваз".

Он је потврдио да ће се ускоро састати са челницима ФСБиХ.

"У контакту сам са Бегићем и до крај аседмице ћемо се наћи на кафи. Можда у Мостару, можда у Промајној овдје код мене. Није немогуће да дођем у Сарајево".

На питање да ли ће то бити само састанак куротазне нарави или ће преговарати о преузимању селекторске функције каже:

"Није куртоазне, али не могу ти сада рећи има ли шансе или нема. Углавном врло је тешко да дође до коначног договора".

Халилдхоџић је истакао и ако до договора не дође да то неће бити због новца.

"Ако једног дана дођем за селектора БиХ неће то бити због пара. У БиХ никад не бих из тих мотива долазио. Мени је у Мостару све попаљено и порушено, а никад нисам тражио од државе да ми помогне. Ја се не експонирам. Знају многи какав је Ваха био и да ли је и колико дао... Дакле, новац никад неће бити разлог мог евентуалног доласка. За паре се иде у неке друге клубове и земље, а не у БиХ", рекао је Халилхоџић.

Он је одбацио и могућност повратка у загребачки Динамо.

"Није то сада реална опција. Истина је да имам контакте са Зокијем Мамићем, али моји планови тренутно нису окупирани Динамом".

На крају разговора за "Спорт Аваз" Халилхоџић се још једном осврнуо на шансе да постане нови селектор БиХ.

"Једино је сигурно да ћу с Бегићем имати састанак до краја седмице или током викенда".