latinica  ћирилица
25/11/2014 |  12:38 | Аутор: Блиц

ХУМАНО: Брачни пар усвојио осморо браће

Брачни пар Мелиса и Скот Гроувз из Омахе (Небраска), који је усвојио два брата, током времена усвојио је и њихово шесторо браће да не би били раздвојени.

Када је упознала Скота, Мелиса је већ имала четворогодишњу кћерку. Послије годину дана су се вјенчали.

Пошто никако нису могли да добију дијете, пријавили су се на обуку за хранитељске породице и двије недјеље након што су добили дозволу,  понуђено им је да усвоје два дјечака. Мелиса каже да ју је помисао на усвајање двоје дјеце у први мах уплашила, али да су ипак одлучили да преузму бригу о Нои (3) и његовом 22-мјесечном брату Чејсу.

"Одмах су нас освојили и убрзо смо одлучили да их усвојимо“, каже Мелиса. Само неколико недјеља послије усвајања, примили су телефонски позив у коме су обавијештени да су Ноа и Чејс добили још једног брата коме је хитно потребно обезбиједити хранитеље. Послије мање од годину дана, Мелиса и Скот  усвојили су бебу Гарета.

Само 11 месеци касније, услиједио је још један позив: пријевремено се родио брат Хајден, који је имао зечју усну и био изложен дејству дрога.

"Овог малишана чекао је тежак животни пут, али је био наш колико и остали наши дјечаци. Наравно да смо пристали и постао је члан наше породице“, каже Мелиса.

Онда су усвојили још два брата: Ештона, који је имао четири и по мјесеца, а у мају 2009. и новорођенче Курана.

Мелиса и Скот Гроувз са најмлађим сином (Фото Фејсбук)

Али, ни ту није био крај. Мајка дјечака обратила им се на Фејсбуку: Да ли би усвојили њену нерођену бебу? “Имали смо добре разлоге да кажемо не - недостатак времена, новца итд, али све је некако дошло на своје мјесто и у јуну сљедеће године сједили смо у породилишту и чекали долазак нашег сина Брајера“, каже Мелиса.

"У октобру 2013. пријевремено је рођен наш будући осми Син Заин, који је био изложен дејству дрога и имао Даунов синдром".

"За нас је усвајање у први мах био начин да створимо комплетну породицу јер се чинило да нећемо добити дијете“, каже Мелиса: “Али за нас је то сада много више. Отворило нам је очи, проширило хоризонте наше породице, обогатило нам животе и донијело нам толико љубави и среће".