latinica  ћирилица
25/11/2014 |  18:08 | Аутор: Агенције

Хенкел у Крушевцу отворио фабрику

Компанија Хенкел Србија отворила је данас нову Бреф фабрику у Крушевцу у који је уложен 21 милион евра.
Хенкел отворио нову фабрику у Вршцу - Фото: ТАНЈУГ
Хенкел отворио нову фабрику у ВршцуФото: ТАНЈУГ

 Предсједник Владе Србије Александар Вучић је том приликом поручио да њемачки инвеститори не треба ни да размишљају да инвестирају у другим земљамам региона јер им нико неће понудити боље услове од Србије.

"Срећан сам што имамо 220 нових запослених људи. Честитам радницима који су показали да су завриједили пажњу њемачких компанија и показали да могу вриједно и успјешно да раде", рекао је Вучић и додао да је сигуран да у сљедећој години можемо да се надамо новим инвестицијама и новим радним мјестима.

Премијер је најавио још добрих вијести за Крушевљане у наредној години, након, како је рекао, више од деценије отпуштања.

Вучић је рекао да је руководству Хенкела обећао да ће од српске владе добити највећу могућу подршку, приметивши да би с таквим ставом неко могао да га пријави "због нелојалне конкуренције", али је додао да остаје при томе да им ниједна држава у региону неће понудити боље услове за инвестирање од Србије.

Србија, казао је, има повјерење у њемачке компаније, у Хенкел, али и у своје своје представнике у Крушевцу, у своје раднике и њихову марљивост.

Нова фабрика намијењена производњи Бреф производа запослиће 220 нових радника, а снабдијеваће 22 регионална и европска тржишта.

Премијер Вучић је заједно са директором Хенкел Србија Војканом Марићем и чланом управног одбора компаније Хенкел на глобалном нивоу Бруном Пјаћенцом покренуо нови производни погон.

Пјаћенца је навео да је нова фабрика пројекат од изузетног значаја за Хенкел, како у Србији, тако и на регионалном и глобалном нивоу.
"Улагање од 21 милона евра у нови погон има за циљ да подржи даљи развој нашег пословања, спајајући свјетску стручност са локалним знањем", рекао је Пјаћенца.

Он је казао да је Хенкел посвећен овом региону и овој фабрици у Крушевцу, те да је у претходних 12 година у Србији уложено 160 милиона евра у три производна погона, производњу детерџената, производа за љепоту и погон за производњу лијепка.

Додатно је да је у нову фабрику уложен 21 милиона евра, а остварена је јака водећа позиција у Србији, рекао је Пјаћенца.

Пјаћенцо је навео да из Србије извози у 22 земље свијета.

Марић је подсјетио да је Хенкел пре 12 година приватизовао Мериму и да то и данас сматра за једну од најуспешнијих приватизација. Хенкел је присутан у Србији од 2002. године. Компанија је основана 1876. године и запошљава око 47.000 људи. Прошле године та компанија остварила је продају од 16,4 милијарди евра и оперативни профит од 2,5 милијарди евра.