latinica  ћирилица
25/11/2014 |  19:20 | Аутор: ТАНЈУГ

ФСС: Матић најбољи играч, Ћурчић тренер године

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије једногласно је данас изабрао Немању Матића за најбољег играча, а Радована Ћурчића за најбољег тренера у 2014. години.

Лауреатима, првотимцу лондонског Челсија и новоизабраном селектору државне репрезентације, трофеји "Златна лопта ФСС" биће уручени на годишњој свечаности националног савеза, чији ће датум и мјесто одржавања бити ускоро саопштени.

Матић је признање заслужио у конкуренцији Душана Тадића (Саутемптон) и Петра Шкулетића (Партизан), док су кандидати у избору за тренера године, поред Ћурчића, били још Синиша Михајловић (Сампдорија) и Владан Милојевић (Чукарички).

Извршни одбор ФСС је у складу са препорукама УЕФА данас још усвојио промјене у оквиру пропозиција такмичења у Купу Србије и лигама млађих категорија.

До сада, у случају да један клуб освоји "дуплу круну" - титулу шампиона и трофеј у Купу, у квалификације за Лигу Европе проходност је имао поражени финалиста Купа, а од сезоне 2014/15 на територији цијеле Европе, самим тим и Србије, уводи се промјена и проходност у квалификације за масовније европско такмичење имаће клуб са табеле - први испод оних који су то право већ остварили, а не поражени финалиста.

Такође, од сезоне 2014/15. у оквиру УЕФА Лиге шампиона младих учествоваће 64 клуба, свака земља имаће представника, а данас је одлучено да ће Србију представљати шампион Омладинске лиге из текуће сезоне.

ИО је прихватио и усвојио приједлог чланова Комисије ФСС за трансфере и статус играча да се у периоду од 1. децембра 2014. до 15. јануара 2015. године обави процес пререгистрације играча.