latinica  ћирилица
26/11/2014 |  10:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Нова провокација Галатасарајевих навијача

Навијачи турског Галатасараја не престају са насилничким понашањем пошто су синоћ у Бриселу прекинули утакмицу фудбалске Лиге шампиона младих тимова против домаћег Андерлехта.

Белгијски сајт "voeltbalkrant.com" преноси да је судија био приморан да прекине игру већ на почетку сусрета након што су присталице Галатасараја убацивали бакље на терен и изазвали инциденте на трибинама.

Навијачи турског клуба развили су транспарент с натписом "сви ћете проћи као Марко", алудирајући на убијеног навијача Црвене звезде Марка Ивковића, уз скандирање "Убиј Србина".

Такође су окачили заставе Турске, Албаније и самозване републике Косово, уз непрестане провокације.

Белгијски сајт наводи да је утакмица настављена тек након што су додатне снаге безбједности успоставиле контролу ситуације на трибинама.

Присталице Галатасараја срамотно су понијели у недјељу пред почетак првенствене кошаркашке утакмице са Бешикташом, када су звиждали на минут ћутања којим је одата пошта убијеном Ивковићу, а синоћ су показали да не презају од даљег насиља.

Ивковић је убијен у петак уочи утакмице кошаркашке Евролиге у Истанбулу, гдје је Црвена звезда гостовала екипи Галатасараја, а сахрањен је у понедјељак на Бежанијском гробљу у Београду.