latinica  ћирилица
26/11/2014 |  11:45 | Аутор: Б92

Одложена утакмица Партизан - Галатасарај

Ватерполо утакмица између Партизана и Галатасараја у оквиру Лиге шампиона одложена је из безбједносних разлога, саопштили су "црно-бијели" у саопштењу.

Партизан је објавио да је од надлежних институдија тражио мишљење о одигравању утакмице и да је добио одговор Министарства унутрашњих послова у којем се предлаже да се она одложи.

Београдски клуб је такође навео да је о свему обавјештена Европска пливачка федерација (ЛЕН), од које се очекују даље информације везане за нови могући термин одигравања утакмице.

Утакмица је требало да буде одиграна у суботу.

"Од Министарства унутрашњих послова Републике Србије примили смо допис у којем нас обавештавају да, имајући у виду актуелну безбједносну ситуацију, предлажу да се наведена утакмица одложи док се не стекну безбједносни услови за одигравање исте", стоји у саопштењу Партизана.

Претходно је турски клуб одложио пут за Београд, пошто је требало да спарингује са ватерполистима Црвене звезде прије дуела са Партизаном.

Навијач Црвене звезде Марко Ивковић убијен је прошлог петка у Истанбулу прије кошаркашке утакмице између Галатасараја и Црвене звезде у Евролиги.

Послије те трагедије услиједила је оштра реакција јавности, а присталице Галатасараја изнијеле су низ пријетњи не само навијачима Звезде, већ и Партизана.

Прошле суботе је, такође из безбједносних разлога, отказана утакмица између Вождовца и Новог Пазара.