latinica  ћирилица
26/11/2014 |  12:07 | Аутор: sportske.net

Бивши фудбалер Партизана преузео Сарагосу

Шпанска Сарагоса отпустила је тренера Виктора Муњоза након серије лоших резултата а на његово мјесто у уторак поподне постављен је бивши фудбалер Партизана Ранко Поповић.

Србин рођен у Пећи каријеру је градио у екипи Будућности из родног града а потом је четири године био члан црно-бијеле породице.

Након четворогодишњег ангажмана у Партизану током којег је сезону провео на позајмици у Леотару, Поповић каријеру наставља у суботичком Спартаку а од 1994. године одлази у иностранство гдје игра за Етникос (Грчка), Алмерију (Шпанија) и Штрум Грац (Аустрија).

Тренерску каријеру почео је као асистент у Штурму а први ангажман као шеф стручног штаба добија у суботичком Спартаку 2007. године. Од 2009. године радио је у четири јапанска клуба а од јуче је званично нови тренер Сарагосе.

"Поносан сам што сам добио прилику, али и велику обавезу да се борим за боје овог тима" рекао је Поповић на промоцији одржаној на "Ла Ромареди".

Сатагоса се тренутно налази на осмој позицији у шпанској Сегунди са девет бодова заостатка за водећим Лас Палмасом.

Ранко Поповић дебитоваће на клупи овог познатог шпанског тима у недељу када на "Ла Ромареду" стиже петопласирана Понферадина.