latinica  ћирилица
26/11/2014 |  13:17 | Аутор: РТРС

Рајевац кандидат ФСРС за селектора БиХ

Српски тренер Милован Рајевац званични је кандидат Фудбалског савеза Републике Српске за селектора фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Подсјећамо, селекција БиХ је остала без тренера након што је досадашњи селектор Сафет Сушић добио отказ послије серије лоших резултата.

Стручњак из Србије прихватио је понуду и ући ће у ужи круг кандидата, а челници ФСРС у петак ће имати састанак са директором техничког комитета ФСБиХ Денијалом Пирићем, са којим ће разговарати о критеријумима за нове селекторе и помоћнике у стручним штабовима, пише Глас Српске.

Босна и Херцеговина је лоше започела квалификације за Европско првенство у Француској 2016. године. У прва четири кола "змајеви" су освојили свега два бода и заузимају пето мјесто у групи Б иза Израела, Велса, Кипра и Белгије, док су једино испред Андоре.

"Разговарали смо са Рајевцем који нам је дао начелан пристанак да буде један од кандидата за селектора фудбалске репрезентације БиХ по приједлогу ФСРС. Његова репутација и фудбалско искуство гарант су да може да испуни очекивања и оствари такмичарске амбиције. Са новим селектором вјерујем да се може остварити пласман на Европско првенство и по нашем мишљењу Рајевац је идеалан кандидат да замијени Сушића",  изјавио је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић, који је уједно и члан Извршног одбора ФСБиХ.

Рајевац је рођен 2. јануара 1954. године у Чајетини, а фудбалску каријеру је започео у Борцу из Чачка и још је тренирао Србију из Малмеа, Слободу из Ужица, Прогрес из Франкфурта, Железник, Пекинг (асистент), Црвену звезду (вршилац дужности), Ал Сад (помоћник), Војводину и Ал Ахли.

Био је селектор репрезентације Гане, са којом је на СП у Јужној Африци стигао до четвртфинала, а имао је кратку епизоду у репрезентацији Катра.

Апликације тренера

Према писању сарајевских медија на адресу ФСБиХ стигло је укупно 13 валидних апликација за селектора. Апликације су у највише случајева слале агенције које заступају поменуте фудбалске стручњаке, а неке су послали и они лично.

Понуђени су страни стручњаци попут Ђованија Трапатонија, Феликса Магата, Ензца Шифа и Лотара Матеуса.

Од тренера из региона осим Роберта Просинечког аплицирали су бивши селектор Хрватске Игор Штимац, Милован Рајевац, Драган Окука, Фарук Хаџибегић, Мехмед Баждаревић, Амар Осим, Блаж Слишковић и Шенер Бајрамовић.