latinica  ћирилица
26/11/2014 |  14:11 | Аутор: Мондо

Латинчић води Игокеу против Левског

Екипу Игокее у мечу 10. кола АБА лиге, против Левског из Софије са клупе би требало да предводи Милутин Латинчић, досадашњи помоћник Владе Јовановића, који је отпуштен након серије лоших резултата и пораза од МЗТ.

Иако се спекулисало да би на клупу актуелног шампиона БиХ могао да сједне Влада Вукоичић, Жељко Лукајић или Синиша Матић, предсједник Игокее Борис Спасојевић у изјави за "Глас Српске" рекао је да до 30. новембра и меча са Бугарима има веома мало времена, недовољно да се изабере нови стручњак који ће у наставку сезоне предводити екипу.

"Понуда има и сваки дан нуди нам се неко, али не журимо и тешко је да до недјеље ангажујемо неког тренера. Латинчић ће водити екипу против Левског и ако буде добро радио као до сада, не искључујем могућност да постане трајно рјешење. На четири сусрета ове сезоне у којима је мијењао Јовановића, остварио је двије побједе и то против Крке и Партизана. Ипак, то је мој став и тек треба да се консултујем са осталим члановима Управног одбора", истакао је први човјек Александровчана.

Латинчић већ годинама ради у Игокеи као помоћни тренер, а први пут самостално је водио екипу 16. новембра прошле године, када је на клупи замијенио Драгана Бајића. До доласка Јовановића 19. јануара 2014. године био је први тренер екипе, а затим поново асистент.

Меч 10. кола АБА лиге између Игокее и Левског одиграће се у недјељу од 17 часова.