latinica  ћирилица
26/11/2014 |  15:16 | Аутор: СРНА

Четири лица ухапшена током акције "Штампач"

У полицијској акцији "Штампач" данас су ухапшена четири лица осумњичена за неовлаштену производњу и промет опојних дрога на подручју Добоја и Дервенте, рекао је на конференцији за новинаре начелник Криминалистичке полиције добојског Центра јавне безбједности Мирослав Милојевић.

Он је навео да су акцију на подручју Добоја и федералних општина Усора, Тешањ и Сарајево реализовали полицијски службеници из Добоја, те федералног и министарстава унутрашњих послова Зеничко-добојског и Кантона Сарајево.

Акција "Штампач"

Милојевић је прецизирао да је ријеч о организованој групи и вишеструким повратницима у криминал.

"Током претреса на четири локације, по једна у Добоју и федералним општинама Усора, Тешањ и Кантон Сарајево, пронађен је већи број мобилних телефона, СИМ картица, опреме за паковање опојне друге и други предмети", навео је Митровић.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде бити предати у надлежности јавног тужилаштва Добој због неовлаштене производња и промета опојних дрога, за шта је предвиђена казна затвора од од три до пет година.

Акција "Штампач" реализује се од септембра, а до данас су извршени бројни претреси током којих је пронађена и изузета одређена количина опојних дрога.